Damerna stod för en heroisk insats i dagens seriepremiär.


Idag drog damernas säsong igång och premiären i Gavlerinken där SDE stod för motståndet sågs av 187 åskådare. Brynäs ställde upp med ett decimerat lag med endast 2 femmor , detta på grund av skador samt att de fem transatlanterna som värvats inte kommer till Gävle förrän under kommande helg på grund av skattetekniska skäl.

De spelare som var med i dagens match är stommen som tränaren Magnus Carlsson bygger laget på och de visade verkligen att det inte finns något som stoppar dem . De bjöd på en fartfylld hockey och kämpade verkligen för varandra och visade att de kommer ge allt och lite till denna säsong. 

Huvudtränaren Magnus Carlsson var mäkta stolt över tjejernas insats i 2-1 segern och de 3 säkrade poängen: ”Det var en heroisk insats av tjejerna och de kämpade verkligen för varandra, något vi saknade förra säsongen”.

”Det är en så skön seger, det ska inte gå att vinna en SDHL-match på 2 femmor men tjejerna bevisade motsatsen”. – Assisterande tränaren Nanna Jansson

”Det kommer bli riktigt bra när det kommer fler muskler och lungor in i laget”. – Assisterande tränaren Nanna Jansson reaktion angående de 5 transatlanterna som är på ingång under kommande helg.

Lagkapten Erica Grahm var trött, glad och stolt efter matchen: ”De första 10 och de sista 10 minuterna var hemska annars tyckte jag att vi hade kontroll”.

” En riktigt skön känsla att se att vi som är stommen fungerar, det kommer bli bra med lite spets och fart på det här”. – Lagkapten Erica Grahm

Nu blir det en veckas träning där tjejerna både ska slicka såren och återhämta sig efter dagens match samt träna bra inför den kommande matchen hemma mot Modo den 19 september. I den matchen kommer de fem transatlanterna att vara tillgängliga.

”De kommer att vara jetlagade såklart men de kommer att ha två träningar med laget innan det är dags för nästa match. Sedan är det bra att vi har tre bortamatcher helgen den veckan först borta mot HV71 på fredagen samt mot Göteborg lördag och söndag så att de kommer in i spelet direkt”. – Huvudtränaren Magnus Carlsson
 

 

Foto och text: Therese Holmen

Permalänk till denna artikel: https://gavle.brynassupport.se/2018/09/damerna-stod-for-en-heroisk-insats-i-dagens-seriepremiar/