Brynäs TIFO

Brynäs Tifo är den gruppen som tillverkar och genomför alla läktarkoreografier i Gavlerinken och på diverse borta-sektioner där Brynäs IF spelar. ”Tifo” är en förkortning av italienskans ”tifosi” (som i runda slängar betyder ”supporter”) och är numera en grundsten i den Svenska läktarkulturen.

Koreografierna kan bestå i allt från enorma flaggor som vecklas ut över hela sektioner, pappersark som bildar olika mönster och banderoller med budskap och uppmaningar. Syftet är oftast att stötta det egna laget inför matcher. Men tifo kan också användas för att belysa andra supporter-relaterade frågor.

Brynäs Tifo startades av Brynäs Support Gävle och Kamratkompaniet inför säsongen 15/16. Tifogruppens verksamhet är oberoende och till hundra procent sponsrat utav supportrarna. Vem som helst får bidra med arbete, material och ekonomiska medel.

Den största inkomstkällan är bidrag från enskilda brynäsare. Vilket gör er till vår största tillgång. Bidra kan du göra enkelt genom att lägga en slant i insamlingsbössorna på Gavlerinken, eller genom att swisha valfri summa till 123 080 2835.

Permalänk till denna artikel: https://gavle.brynassupport.se/brynas-tifo/